Tekstiiliteollisuus on globaalisti merkittävä kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttaja. Maapallon tilasta huolestuneet ihmiset ovat jo alkaneet muuttaa kulutustottumuksiaan. Ihmiset pohtivat sitä, kuinka pukeutuisin vastuullisesti ympäristöä säästäen? Käytänkö kierrätysvaatteita vai olisiko syytä lopettaa vaatteiden ostaminen kokonaan? Riittääkö, jos lopetan muovipillien käytön vai tulisiko myös kertakäyttöastioiden käyttäminen lopettaa? Onko kankaisen ostoskassin käyttämisellä mitään merkitystä? Millaisia työllisyysvaikutuksia ompelurobottien käytön yleistyminen tulee aiheuttamaan?
Näihin kaikkiin kysymyksiin löydät vastauksia tästä kirjasta.

Ompelun ja vaatesuunnittelun harrastaja, tietokirjailija Lisa Leinonen on tutkinut vaate- ja tekstiiliteollisuuden nykytilaa Suomessa ja eri maissa. Uudessa EU:n tekstiilistrategiassa määritellään toimenpiteitä, jotka on rakennettu kiertotalouden periaatteiden ympärille. Biopohjaisia kankaita on jo tuotannossa ja uusia innovaatioita kehitellään. Kirjassa esitellään myös Paimioon avattu poistotekstiilien kiertotalouslaitos, joka on Pohjois-Euroopan ensimmäinen poistotekstiiliä laajamittaisesti kierrätyskuiduksi jalostava laitos.

Teoksessa esiteltyjen ympäristömerkkien avulla voit löytää kestäviä ja vastuullisia vaatetoimittajia. Kirjan luettuasi tiedät, kuinka tunnistat laadukkaan vaatteen ja annettujen vinkkien avulla teet muutoksia kertakäyttökulttuurin muuttamiseksi. Kirjassa esitellään useita kierrätysinnovaatioita ja uusia kierrätettyjen vaatteiden myymälöitä ja vuokrapalveluja Suomessa.

Lisa Leinonen on Suomen Tietokirjailijat ry:n jäsen ja hän on aikaisemmin kirjoittanut teokset Naurujooga, naurua ilman syytä, 2013 ja Talviuinti, terveyttä ja hyvää oloa luonnonvesistä, 2020.