Euroopan parhaana elokuvanäyttelijänä palkittu Matti Pellonpää oli lahjakas ja taitava muillakin osa-alueilla. Edesmenneen Pellonpään Peltsix-yhtye (1989-1995) sai monipuolisen musiikkinsa kautta laajaa suosiota kulttuurimme kentällä julkaisten albumeita ja keikkailen. Useita radiohittejä ropisi. Monet Peltsix-biisit soivat yhä taajuuksilla. Peltsi vaikutti bändin tulkitsijana ja sanoittajana.

Syyskuussa ilmestyvä "Matti Pellonpää - Musiikin parissa" kirjaa Peltsin musiikillisia produktioita, jossa pääpaino Peltsix-tuotannoissa. Esille nousevat myös Teatterikouluaikojen Johan Lewis & Korjaa Pois, Juice Leskinen Grand Slam, Popeda ja Eppu Normaali, joiden keikoilla Pellonpää vieraili juontajana ja muusikkona.

Peltsix-soittajien muistelut kirjaavat merkittävää aikakautta, kuten myös bändin diggareiden fiilikset sekä Juice Leskisen ja Eero "Safka" Pekkosen kerronnat.

Peltsix-laulujen julkaisua songbookina on odotettu jo pitkään. Nyt näitä julkaistaan tässä muodossa ensimmäistä kertaa, jossa myös muu tekstillinen osuus on merkittävä. "Sydänten tiellä" päättää kokonaisuuden, joka on tunnuslaulu kansainvälisesti palkitusta Janne Kuusen ohjaamasta Matti Pellonpää "Boheemi elää - Bohemian Eyes"-dokumenttielokuvasta.

Soundtrack-albumin solisteina Indican Jonsu, feat. Jukka Poika.

KAPPALEET

Pakeliittia ja kuttaperkkaa

Lihaa ja leikkeleitä

Älä mulle

Tärinää

Vanha nainen hautausmaalla

Idän ihme

Aimo

Reppanat

Kaunokainen

Ecole Militaire (viimeinen valssi)

Keke Rosberg Formula Rock

Sydänten tiellä

Emsalö Music-levy-yhtiö julkaisI songbookin yhteydessä digisinglen Peltsixin ennen julkaisemattomasta livetaltioinnista ”Ei tätä kaalia kestä kukaan” (säv. Kari Makkonen, san. Matti Pellonpää, sov. Peltsix).