”Ihminen on menettänyt kykynsä nähdä ja ennustaa, siksi hän lopulta päätyy tuhoamaan maapallon”, sanoi Albert ­Schweitzer jo 1952.

Kirjassa tarkastellaan kriittisesti ja tutkimuksiin viitaten ­tule­vaisuuden näkymiä luontokadosta ja ilmastonmuutoksesta. Uusliberalistinen markkinatalous on johtanut tuhlauskulttuuriin ja luonnonvarojen ylikäyttöön.

Greta Thunbergin mukaan talomme on jo tulessa. Kulutta­misen ja ylellisyyksien hankkimisen sijaan on kilpailtava siitä, kuka elää vastuullisimmin ja tulee toimeen vähimmällä luonnonvarojen ja energian käytöllä.

Biodiversiteetti on elävän planeetan merkittävin piirre. Luonto­varallisuus olisi sisällytettävä kokonaisvarallisuuteen brutto­kansantuotteen rinnalle.

Luonnonmetsien menetys ja avohakkuiden lisääntyminen ovat kollektiivinen trauma lukuisille suomalaisille. Globaalit luontokadon, ilmastonmuutoksen ja ekologisen kestävyyden ongelmat ovat jääneet metsäteknologialle alisteisiksi.

Ympäristötietoinen kuluttaja hankkii ruokalautaselleen lähellä ja puhtaasti tuotettuja juureksia, herneitä, papuja, luonnonkalaa, sieniä, kotimaisia marjoja, hedelmiä, hunajaa.

Millä oikeudella metsästettäviksi eläimiksi on valittu luontoomme kuuluvia uhanalaisia lintuja ja muita eläimiä?

▲ Biodiversiteetti
▲ Ekosysteemipalvelut
▲ Uudistava viljely
▲ Turvallinen ruoka
▲ Eläintehdas
▲ Pakkometsätalous
▲ Hiilinielut
▲ Ennallistaminen
▲ Ympäristömyrkyt
▲ Markkinatalous
▲ Tuhlauskulttuuri
▲ Ympäristöahdistus