Teollisuusneuvos Vesa Kumpulainen (s.1944) on yli 50 vuotta kestäneen yritysjohtajauransa aikana kokenut kehitysvaiheen, jossa teollisuudessa alettiin 1970-luvun lopulla ymmärtää "Just in Time"-tuotantoa, joka pyrki välttämään raaka-aine- ja puolivalmistevarastoja. Kumera toteutti omassa toiminnassaan muutoksia samaan aikaan kun 1990-luvun alkuvuosien laman aikana perustettu omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal uhkasi yritysten olemassaoloa.

Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena syntyi välivaihe alumiiniteollisuuden kehittämiseksi, ennen kuin oligarkit ryhtyivät johtamaan toimialaa toisenlaisin tavoittein. Kumeralle syntyi uusia hankkeita, kun länsimaiset alumiiniyhtiöt tavoittelivat Venäjän avautuneita markkinoita. Myös silloisten Hornet-hävittäjäkauppojen vastaostovelvolliset halusivat osansa näistä mahdollisuuksista.

Lukijalle avautuu tasavallan presidenttien vienninedistämismatkoista sisäpiirin kokemuksia ja pettymyksiä, sekä ensi käden tietoa yritystoiminnan käynnistämisestä ja ylläpitämisestä Kiinassa.

Kirjan aiheet ovat syntyneet perheyrityksen vaiheista, joita kirjoittaja on kokenut yli 50 vuoden aikana. Veikko Kumpulainen perusti vuonna 1947 Konetehdas V. Kumpulainen Oy:n, jonka nimi muutettiin myöhemmin Kumera Oy:ksi. Yrityksestä on kehittynyt kansainvälinen konepajakonserni, joka harjoittaa tuotannollista toimintaa Suomessa, Norjassa, Itävallassa, Saksassa ja Kiinassa ja markkinoi tuotteitaan maailmanlaajuisesti.