Keskustelu käy vilkkaana tieteen ja uskon maailmojen välillä. Suomeksi on ilmestynyt useampikin teos vuonna 2020. Tämä kirja tuo uuden näkökulman keskusteluun. Kirjoittaja ottaa näkökulmakseen postmodernin tiedon käsityksen ja pyrkii kunnioittavasti ja tosissaan ymmärtämään vastakkaisia osapuolia.

Erityisen laajasti käydään läpi ateistisen maailmankuvan valinneita kirjoittajia ja heidän kritiikkiään uskoa kohtaan. Kritiikistä on paljon opittavaa ja se huomioon ottaen kirjassa sanoitetaan kristinuskoa uudelleen. Näkökulmat ja niiden tuomat uudet ajatukset ovat tuoreita ja yllättäviäkin.

Kirjoittaja, Jyri Lehtinen, on 60-vuotias tietokirjailija, joka on tehnyt elämäntyönsä liike-elämässä, yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Hän ei ole teologi, eikä luonnontieteilijäkään, mutta juuri tämä saattaa olla kirjan vahvuus. Kirja esittää kansantajuisemmin usein korkealentoisen ja monimutkaisen ajatusjuoksun teologien ja ateistien välillä.

Taustatyönä kirjoittaja on lukenut yli 100 teosta aihealueelta ja perehtynyt mahdollisimman tuoreisiin näkökulmiin. Kirjassa on esitelty laaja lähdeluettelo. Merkittävä määrä viittauksia kirjallisuuteen auttaa kaivautumaan aiheisiin syvemmälle. Kirjan voi myös lukea sujuvasti kiinnittämättä huomiota lähdeviittauksiin.

Voiko uskonnoton uskoa?
Kyllä voi - monilla ja yllättävilläkin tavoilla.