Pahan palkka (Vesihiisi, 2020) on puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustajana tunnetun, antikvaarinen kirjakauppias Petteri Leinon esikoisdekkari. Fiktiivisen tarinan tapahtuma-ajankohta on syksy 2009, jolloin vaalirahaskandaali Suomessa on kuumimmillaan. Kirja liikkuu kolmella tasolla ja siinä yhdistyvät politiikka, poliisin toiminta ja järjestäytynyt rikollisuus.

Pörssiyhtiön ex-toimitusjohtajan raaka murha säväyttää suomalaista yhteiskuntaa. Helsingin rikospoliisin murharyhmän kokenut pomo Ari Raippalinna saa eteensä todisteita, joiden jäljet osoittavat osin Venäjälle, osin suomalaisen yrityselämän huipulle. Tutkinnan edetessä Raippalinnan vauhti kiihtyy. Se saa hänen esimiehensä puuttumaan tilanteeseen poikkeuksellisella tavalla. Vakavat henkirikokset seuraavat toisiaan. Henki on halpaa ja uusi petos odottaa jo kulman takana. Järjestäytynyt rikollisuus jyrää häpeilemättä. Poliisin sisäiset valtataistelut heijastuvat rikostutkintaan. Poliittinen järjestelmä vaikuttavat korruptoituneelta. Hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan.

Petteri Leino on julkaissut aiemmin kolme tietokirjaa. Leino on palvellut ammattisotilaana puolustusvoimissa, Aliupseeriliiton puheenjohtajana (2003-2015) ja puolustusministerin erityisavustajana (2015-2019). Nykyään hän on antikvaarinen kirjakauppias ja pitää liikettä (Antikvariaatti Pufendorf) Helsingissä. Leino on toiminut pitkään Bibliofiilien seuran hallinnossa ja puheenjohtajana vuodesta 2015.