Rakastettu Maailman ihanin tyttö on vuodesta 1998 alkaen jatkunut yhteisöllinen valokuvaprojekti, jonka valokuvaaja, taide- ja
sosiaalikasvattaja Miina Savolainen on toteuttanut yhteistyössä kymmenen Hyvösen lastenkodissa kasvaneen nuoren naisen sekä elokuvaaja Pasi Paunin FSC kanssa. Eri vuosina otetut valokuvat dokumentoivat nuorten kasvua. Valokuvien puhdas, eheä maailma rinnastuu tyttöjen elämäntarinan raskaisiin kokemuksiin, suruun omien vanhempien rakkauden ja hoivan menettämisestä sekä nuorten päivittäin kohtaamaan visuaaliseen kulttuuriin, jossa nuoret naiset esitetään yksipuolisesti muiden ihmisten halujen kohteina. Maailman ihanin tyttö -valokuvissa nuoret ovat opetelleet katsomaan itseään lempeämmin, korjaamaan itse häpäisevien katseiden jälkiä ja kantamaan vastuuta omasta hyvinvoinnistaan.

Projekti pohjautuu valokuvan realistiseen perinteeseen ja haluun uskoa valokuvan todistusvoimaan. Valokuvan mahdollisuutta sekoittaa totta ja fiktiota käytetään sarjassa parantavalla tavalla hyväksi. Näin kuvista tulee äärimmäisiä dokumentteja, tunnetasolla tosia kuvia ihmisen sisäisestä identiteetistä. Ne eivät ole kuvia siitä, millaisten mielikuvien kautta lastenkotinuoret tai nuoret tytöt yleensä nähdään, vaan kuvia siitä, miten nuori itse haluaa tulla nähdyksi ja nähdä itsensä. Nuorille jopa tärkeämpää, kuin se, mitä he ovat itse saaneet vuosikymmenen kestäneen valokuvausprosessin aikana, on projektin yhteiskunnallinen sanoma: ihmiset ovat saaneet nähdä nuoret yksilöinä,
oman tarinansa sankareina, ei vain lastensuojelulapsina. Projektissa lastensuojelutaustaiset nuoret on esitetty toisin kuin koskaan aiemmin.

Kokonaisuudessaan yli sadan valokuvan näyttelysarja kiertää kotimaassa ja ulkomailla. Tyypillisesti näyttely moninkertaistaa tavanomaiset kävijämäärät ja kerää poikkeuksellisen koskettuneen ja vuolaan yleisöpalautteen. Huostaanotettujen tyttöjen tarinaan tiivistyy jokaisen ihmisen elämään kuuluva hyväksynnän ja hylkäämisen perusdraama.

Tunnistettavuudessaan se herättää ihmiset pohtimaan valokuvan
mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnallisella ja henkilökohtaisella
tasolla. Projekti, Miina Savolainen, Pasi Pauni ja voimauttavan
valokuvan menetelmä on palkittu Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla, Vuoden nuori valokuvaaja -palkinnolla sekä Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla.