Mansikkaa ja rosmariinia on herkullinen matka tarinoiden kautta italialaiseen keittiöön. Teos tarjoaa paitsi kattavan kokonaisuuden niin sanotun köyhän keittiön eli cucina poveran mukaisia helppoja ja herkullisia reseptejä, myös aisteja helliviä tarinoita niiden taustalla. Kaikki kirjan reseptit ovat kasvisruokia ja iso osa vegaanisia tai helposti sellaiseksi muuntuvia.

Tarina kertoo gelateriaa pitävästä herrasmiehestä Domenicosta kuvitteellisessa pikkukaupungissa, Toscanan maakunnassa. Ihmiset eivät käy hänen luonaan vain jäätelön takia, vaan myös jutellakseen elämää ja ihmisiä laajasti ymmärtävän miehen kanssa. Domenico on aina ollut innostunut erilaisista yrteistä ja mausteista. Hän on kiinnostunut niiden vaikutuksesta ihmiskehoon ja onkin hyödyntänyt yrttejä monipuolisesti jäätelöissään. Domenicon jäätelöt eivät ole pelkästään maistuvia, vaan lisäävät myös hyvinvointia.

Tämä veden kielelle tuova teos on kaikille, jotka rakastavat jäätelöä, yrttejä ja ennen kaikkea Italiaa.

Katariina Ponteva on peruskoulutukseltaan äidinkieleen erikoistunut luokanopettaja. Sen jälkeen hän on tehnyt henkilöstönkehittämistyötä eri organisaatioissa sekä työntekijänä että konsulttina. 2000-luvun alussa Ponteva jatkoi opintojaan ymmärtääkseen enemmän organisaatioita ja niiden muutoksia sekä ihmisten toimintaa niissä. Väitöskirjassaan hän hyödynsi narratiivista analyysiä. Ponteva on kirjoittanut kaksi ammatillista tietokirjaa organisaatiomuutoksesta ja kaksi pakkokeräilystä.

Kirjoittaja on asunut 10 vuotta noin puolet vuodesta Italiassa, Toscanan Luccassa. Hän tuntee hyvin italialaisen elämänmenon ja puhuu kieltä sujuvasti. Mansikkaa ja rosmariinia yhdistelee tietoa ja fiktiota, ja se onkin kirjoitettu Pontevan ”italialaisella identiteetillä” Caterina Vigorosa.