Miten jatkuvassa kriisissä viestitään ja tehdään se vuorovaikutuksellisesti? Miten nopean reagoinnin sijaan ohjataan keskustelukulttuuria haluttuun suuntaan? Entä miten ukrainalaiset pystyivät kaiken sodan aiheuttaman kaaoksen keskellä toimimaan niin kuin he toimivat?

Ukraina sekä sosiaalisen median poikkeuksellinen valjastaminen tilanteessa toimivat kirjassa case-esimerkkinä. Kirjan analyysit ja parhaat käytännöt pohjaavat kirjoittajan pitkän kokemuksen lisäksi Ukrainan viranomaisten omiin viestintämateriaaleihin, ukrainalaisten haastatteluihin ja lukuisiin sisältöihin sekä keskusteluihin eri kanavissa puolen vuoden ajalta.

Kirja navigoi digitaalisen viestinnän myrskyn läpi, mutta säilyttää katseensa tulevaisuudessa. Se haastaa tutkimaan itse ja katsomaan asioita eri näkökulmilta tulevaisuusajattelun tavoin. Teos toimii osaltaan tulevaisuusviestinnän oppaana. Se ei pyri antamaan tyhjentäviä vastauksia, vaan näyttää tarvittavat elementit, jotta kuka tahansa organisaatio ja asiantuntija pystyy navigoimaan muuttuvassa maailmassa. Se toimii myös siltana uudenlaiselle vuorovaikutukselle, jossa emme näe rajoja eri kulttuurien emmekä digitaalisen ja reaalimaailman välillä. Sellaiselle, jonka ukrainalaiset ovat meille omalla esimerkillään osoittaneet toimivaksi. #caseukraine

Pinja Lehtman on nähnyt digitaalisen median ja viestinnän kehityksen aitiopaikalta jo yli 20 vuoden ajalta. Hänen erikoisosaamistaan ovat strategia, tulevaisuusajattelu ja haastavat vuorovaikutussuhteet.