Kuvittele, että vierelläsi oleva ihminen lähtee yhtäkkiä pois, eikä koskaan enää palaa.
Kuvittele, että vain muutaman viikon päästä sinut löytää joku toinen, ja rakastut tulisesti uudelleen. Uusi mies katselee sinua kuitenkin vain etäältä ihaillen, ja jää perheensä luo.
Kuvittele, että huomaat surevasi kahta suhdetta yhtä aikaa, sitä mennyttä, joka lähti sanaakaan sanomatta, ja sitä tulevaa, joka ei vain tule.
Miten tästä kaikesta voi edes selviytyä järjissään?

HÖYHENENKEVYEKSI on paljaan rehellinen, koskettava ja itsetietoisen humoristinen elämänkerrallinen esikoisromaani äkkierosta, joka nyrjäyttää koko elämän raiteiltaan. Kun italialainen elämänkumppani pakkaa matkalaukun ja muuttaa yllättäen takaisin kotimaahansa, kirjan päähenkilö jää tyhjän päälle ja emotionaalisen tsunamin alle. Kaiken erotuskan keskellä elämään astelee uusi mies, joka lupaa yhtä, mutta tekee toista. Teatterissa työskentelevä päähenkilö huomaa lopulta, että hänen oma elämänsä on paljon suurempaa draamaa kuin mitä teatterin lavalta löytyy.

Virpi Karjalaisen ammatillinen polku on vienyt hänet kieli- ja käännösalan jälkeen fengshuin, astrologian, kuosisuunnittelun, luovan kirjoittamisen ja teatterin maailmaan.