Lokomo, tuo monelle lähes tuiki tuntematon suomalaisyhtiö, joka perustamisvuodestaan 1915 lähtien ehti valmistaa konepajalla ja valimossa lähestulkoon kaikkea. Kevyttä ja raskaampaa tuotantoa höyryvetureista dieselvetureihin, alasimista kirkonkelloihin, tiehöylistä nostureihin ja kaivinkoneisiin, yhtiön laajentaessa metsäkoneisiin vuonna 1966. Vuonna 1970 isännän roolin yhtiössä otti maineikas monialayhtiö Rauma-Repola, jonka siipien suojissa tulevaisuus oli turvattu.

Tämä tietokirjailija Arttu Käyhkön 24:s teos tarjoaa Lokomon historiaa vuodesta 1915 alkaen ja metsäkoneidenkin yleistä historiaa 1910-luvulta lähtien, sekä luonnollisesti Lokomo-metsäkoneiden kehityksen vuoden 1966 Beloit-lisenssisopimuksesta, vuosikymmen toisensa jälkeen FMG- ja Timberjack-aikoihin, matkalle mahtuen mielenkiintoisia yrityskauppojakin, kuten ruotsalaiset ÖSA ja Kockums.

Runsaasti kuvia, tarinoita, kertomuksia ja teknistä tietoa, sekä lopussa vertailukohtana muutama nykyaikainen Lokomosta ja Timberjackista aikojen saatossa kehittynyt huippumoderni metsäkone.
Oletko valmis pakomatkalle nykyaikaisista metsäkoneista kauas menneisyyteen?

Numeroitu pieni painos.