Vuoden 2020 kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittanut yhdysvaltalainen Louise Glück (s. 1943) julkaisi ensimmäisen runokokoelmansa Firstborn vuonna 1968, mutta hänen uransa lähti kovaan nousukiitoon vasta 1990-luvulla. Hän on saanut lähes kaikki merkittävimmät yhdysvaltalaiset kirjallisuuspalkinnot (Pulitzer, National Book Award, Bollingen Prize) ja on näin yksi oman sukupolvensa tunnetuimmista ja arvostetuimmista runoilijoista.

Louise Glück käsittelee tuotannossaan muun muassa traumoja, himoa, luontoa, lapsuutta, kuolemaa, erilaisia vastavoimia sekä pitkälti omakohtaisia teemoja ja muistoja. Hänen runojensa aineistoa ovat usein myytit ja tarut, joiden aineksia hän näkee modernissa maailmassa. Hänen esikuvinaan on pidetty muiden muassa Robert Lowellia, Rainer Maria Rilkea, Emily Dickinsonia ja Elizabeth Bishopia. Itse hän mainitsee lisäksi Léonie Adamsin ja Stanley Kunitzin.

"Glückillä on runollinen ääni, josta ei voi erehtyä, ja se tekee koruttomalla kauneudellaan yksilöllisestä olemassaolosta universaalia. Hän etsii yleismaailmallista, ja niin tehdessään hän hakee inspiraatiota myyteistä ja klassisista aiheista, jotka ovat mukana suurimmassa osassa hänen töitään.” Vuoden 2020 kirjallisuuden Nobel-palkintokomitean lausunto.

"Glück kuuluu amerikkalaisen nykykirjallisuuden huomattavimpiin lyyrikoihin. Hänen tuotannossaan on myös paljon huumoria ja nokkeluutta”. Anders Olsson, Nobel-komitean puheenjohtaja.

Tämä kirja on uusin Louise Glückiltä julkaistu teos. Se on suomennettu alkuperäisteoksesta Faithful and Virtuous Night (2014).