Kiitos ruoasta äiti! -teoksen alkuperäinen ruotsinkielinen teos Tack för maten, Mamma! voitti Maailman parhaan kansainvälisen keittokirjan tittelin sekä Best of the Best 25 years keittokirjojen Oscariksi mainitun Gourmand-palkinnon pohjoismaisessa kategoriassa vuonna 2021.

Daniela Anderssonin kirjoittama ja valokuvaama teos perustuu inkoolaisen Marieberg-maatilan kolmen lapsen äidin Carola Landersin erittäin maukkaisiin maanläheisiin resepteihin. Reseptit ovat yksinkertaisia, ajattomia ja käytännöllisiä, joissa riista- ja kalaruoalla sekä itsekasvatetuilla perunoilla ja parsoilla on iso rooli.

Vuodenaikojen mukaan etenevään kirjaan Daniela on kuvannut ruoka-annosten lisäksi raaka-aineiden hankintaa mm. kalastusta ja metsästystä sekä iloisia yhteisiä hetkiä perhejuhlissa.

Hän oli myös mukana valmistamassa ruokia ja kirjoittamassa reseptejä niistä.

Idea kirjaan tuli Carolan pojalta Tomas Landersilta, joka oli jo pitkään toivonut, että joku tekisi kirjan hänen äitinsä resepteistä, jotka noudattavat vuodenkiertoa ja perustuvat läheltä saataviin raaka-aineisiin. Elämäntapaa on rakennettu useiden sukupolvien ajan Mariebergin tilalla Inkoossa Etelä-Suomessa. Teos ei olekaan pelkästään keittokirja, vaan myös kunnianosoitus
paikallisille raaka-aineille ja kestävälle elämäntavalle.