Herkkuja heitteistä - ruokia ja juomia keittiön hävikistä on uusi, juuri ilmestynyt näyttävä keittokirja. Siinä köyhäilystä tehdään kivaa ja kevyttä ruokaa ja säästetään sekä luontoa että kukkaroa!

Herkkuja heitteistä - kirjan ideana on pienentää kompostiin menevää ruoanlaitosta syntyvää jätettä. Kirjan ohjeilla voit valmistaa herkkuja, hyvänmakuisia juomia ja rohtoja muun muassa perunan- ja banaaninkuorista, hedelmien kivistä ja siemenistä, lihan luista sekä kalanruodoista. Kirja opastaa taidoissa hyödyntää raaka-aineet mahdollisimman tarkasti.

Satu Hovi on yrttihoitaja, joka kouluttaa ja luennoi yrttien ja marjojen käyttöä ruoaksi, rohtoina ja kosmetiikassa sekä järjestää yrttiruokien kokkauskursseja. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ruoasta ja yrttien käytöstä. Sadun likööri- ja snapsikaappi pursuilee hyvänmakuisia ja jännittäviä juomia.

Herkkuja heitteistä on jokaisen ekologisen keittiön niksi- ja keittokirja! Se sisältää tietoa raaka-aineiden ravintoarvoista ja erilaisista valmistustavoista. Kirjassa esitellään 50 ruoasta jäänyttä heitettä eli tässä tapauksessa ruoka-ainetta.

Mitä on hävikkiruoka? Se on ihan tavallista, hyvää ruokaa. Se on ruokaa, jota vain syystä tai toisesta uhkaa ravintoketjun ulkopuolelle joutuminen. Ruokahävikki on turhaa jätettä, jonka syntyminen olisi voitu välttää. Kotitalouksien ruokahävikki johtuu usein suunnittelemattomuudesta sekä keittotaitojen ja viitseliäisyyden puutteesta. Herkkuja heitteistä auttaa sinua konkreettisesti tekemään ekotekoja keittiössä!