Kävelevä Pähkinä on saanut alkunsa improvisoiduista iltasaduista, joita Pähkinän luoja, Kalle Kujala alkoi tarinoimaan esikoistyttärelle, Amandalle joulukuussa 2013, koska Kalle ei kyennyt lukemaan samoja Walt Disneyn iltasatuja illasta toiseen saati esiintymään Pienenä merenneitona lapsensa edessä. Yhdessä Kalle ja hänen tyttärensä aloittivat kertomalla omia tarinoita - syntyi saksanpähkinä, joka osasi kävellä, ja niin tämä saksanpähkinä sai nimekseen Kävelevä Pähkinä. Nyt, kolme lasta myöhemmin Kalle kertoo edelleen opettavaisia ja hauskoja, improvisoituja iltasatuja lapsilleen. Vuodesta 2013 Kalle on kertonut satoja tarinoita Kävelevästä Pähkinästä, ja nämä tarinat ovat pohja Walking Walnut Entertainment Oy:n päämäärälle sekä visiolle.

“Lapsilta lapsille” on yhtiön idealogia, joka toimii punaisena lankana kaikessa toiminnassa! Tämä tarkoittaa sitä, että lapset ohjaavat meidän toimintaa, päättävät kirjojen sisällöstä; tarinoista ja esiintyvistä hahmoista sekä antavat äänensä yhtiön tuottamiin animaatiojaksoihin. Ensimmäisessä kirjassa lapset ovat saaneet päättää mitkä tarinat kirjaan tulee, lapset halusivat myös kirjaan sisällytettävän värityskuvia - ja niin me toteutimme heidän toiveensa, ja kirja pitää sisällään väritettäviä tarinakuvia.

Kävelevä Pähkinä asuu Announ nimisellä saarella (lausutaan: Unknown), joka sijaitsee jossain päin Isoa valtamerta. Huhut kertovat, että saaren koordinaatit ovat seuraavat; 60.408243, 25.007425 - mutta, kuka sitä voi tietää totuutena? Kävelevä Pähkinä asuu palmupuussa, kookospähkinästä tehdyssä asunnossa, yhdessä ystäviensä Siilin ja Siilin pikkuserkun Merisiilin kanssa, laiskiainen Oh-Bob nukkuu palmunoksalla ja Virtahepo nukkuu palmun juurella.

Kävelevä Pähkinä rakastaa kahta asiaa ystäviensä lisäksi; Mangosmoothieta ja Kurvikasta Pähkinää. Rakkaus mangoon sisältää yhden ison haasteen, sillä Announ saaren ainoa mangopuu sijaitsee saaren Itäosassa, DarkWoodissa, jota hallitsee ilkeä keltaisten muurahaisten kuningas. Ilkeä kuningas vangitsee kaikki, jotka pyrkivät tulemaan hänen hallitsemalle alueelle.

Ylellisyys on pakollista, jos asuu yksityiselle saarella; Pähkinällä ja ystävillä on oma uima-allas! Uima-altaassa voi kyllä uida, mutta uiminen kannattaa vasta iltapäivällä, sillä altaassa asuvat sähköankeriaat nukkuvat iltapäivisin. Sähköankeriaat tuottavat sähköä Pähkinän asuntoon, jotta hän pystyy katsomaan televisiota sekä käyttämään tehosekoitinta tehdäkseen mangosmoothieta.

Hyppää mukaan Announ -saaren ainutlaatuiseen maailmaan!