Samalla kun koemme työelämän vaatimusten kasvaneen, on toimintakykymme aiemmasta heikentynyt. Mikä siis avuksi? Syntynyttä kuilua voi kuroa umpeen muuttamalla työelämää tilanneälykkääksi.

Tilanneäly on tilanteeseen sopivaa tietoista toimintaa. Se on työelämätaitojen perustaa, jonka tukemana emme sorru tilanneälyttömyyteen eli turvaudu ikiaikaisen taistele-pakene-vaistomme ylivaltaan.

Tilanneälyn avulla vältämme turhaa hutilointia, stressiä ja uupumusta. Se auttaa meitä toimimaan järkevästi - emme jähmety emmekä ylireagoi. Näin parannamme aikaansaavuuttamme, ihmissuhteitamme sekä hyvinvointiamme. Olemme entistä kiireettömämpiä.

Tilanneäly on monikäyttöinen ohjaava periaate tämän päivän levottomuuden sijaan. Kirja antaa monipuolisen ymmärryksen ja käytännön työkaluja itsensä ja työyhteisönsä kehittämiseen.

Kirja vastaa kysymyksiin: Mitä tilanneäly on ja miten sitä voi soveltaa? Miten se ilmenee työelämässä? Mikä estää sen käytön? Miten teemme työyhteisöistämme entistä tilanneälykkäämpiä?

Tilanneäly on Juha Koskisen uusi työelämäkirja strategisen oppimisen kirjatrilogian - Relewant onnistutaan oppimalla (2020), Oppimisen johtaja (CLO) (2021) ja Strateginen oppiminen (2021) sekä Työkirja - Strateginen oppiminen (2022) jälkeen.