"Hyvän tahdon tarina on empaattinen ja herkkä kuvakirja luonnosta, luontosuhteesta ja yhteisestä ympäristöstämme. Yhdessä luettava tarina ja siihen liittyvät toimintavinkit ja kysymykset innostavat lapsia ja aikuisia keskustelemaan ympäristöön ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä kysymyksistä sekä pohtimaan yhteisen toiminnan merkitystä luonnonsuojelussa. Suosittelen tätä kirjaa kaikille isoille ja pienille luonnonsuojelijoille."
- Anna Lehtinen, Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja

HYVÄN TAHDON TARINA - KUVAKIRJA YHTEISEN YMPÄRISTÖMME HYVÄKSI

Hyvän tahdon tarina on kuvakirja kestävästä kehityksestä, luonnon monimuotoisuudesta, eläinten, kasvien ja ihmisten tasavertaisesta yhteiselämästä.

Merkittävää kuvakirjassa on myös sen ohessa oleva monipuolinen OPAS, joka sisältää yli 200 luontoon ja ympäristökasvatukseen liittyvää eettisesti kestävää toimintavinkkiä tieteestä taiteiseen, ruoanlaitosta kierrätykseen, leikkeihin, retkiin ja yhdessä pohdittaviin kysymyksiin.

Opas on koottu kymmenien eri alojen varhaiskasvattajien toimesta. Vinkkareina ja suunnittelijoina ovat toimineet mm. varhaiskasvatuksen ammattilaiset päiväkodeissa ja alakouluissa, ympäristökasvattajat, tieto- ja taideaineiden opettajat, Itä-Suomen yliopiston Joustavien oppimisympäristöjen suunnittelijat ja kehittäjät, ja lasten tiedekerhojen vetävät.

Satu kertoo Pii-jänöstä, hänen äidistään, pehmolelu Untuvasta ja hassusta Hiphei Hybridi-robotista, jonka ihminen on viisaudessaan lähettänyt luontoon saamaan lisää tietoja ja taitoja. Hipheille on annettu mukaan kolme laatikollista kierrätysmateriaalia, josta sen pitäisi kehittää hyödyllisiä keksintöjä ihmiselle. Hiphei rakentaa muovipulloista mm. selänrapsuttimen, mutta eläimet tietävät, että hyvään elämään tarvitaan myös ruokaa, lähipuutarha, lämmin pesä ja paljon muutakin.

Hauskassa ja humaanissa Hyvän tahdon tarinassa eläimet, kasvit ja ihmiset elävät yhdessä jakaen kokemuksia toisilleen. Uusiutuvista luonnonvaroista, auringosta, tuulesta ja vedestä tulee heidän parhaita ystäviään.

TEKIJÄT:
Esko-Pekka Tiitinen on julkaisut kolmekymmentäseitsemän lasten- ja nuortenkirjaa ja aikuisten romaaneja Tammen, Otavan, Kustannuskiilan, Lasten Keskuksen ja Kariston kautta (mm. Valtion kirjallisuuspalkinto 1989 ja 1992, Villapäät; Finlandia Junior 2008, Kiven sylissä; Savonia-palkinto 2011, Tirlittan 2017. Kuvakirjoja on julkaistu kymmenessä maassa.)

Nikolai Tiitinen on kuvittanut viisi kuvakirjaa. Kuvitukset ovat olleet esillä mm. Mikkelin kuvitustriennaalissa, Bratislavan kuvitusbiennaalissa, Japanissa BIB:n kuvitusnäyttelyssä. Kyyhkyn kysymys -kirja huomioitiin pronssimitalilla Pohjois- Amerikassa 2012 Living Now Book Awards -katselmuksessa Green Living sarjassa.

Leea Wasenius on graafisen muotoilun palkittu ammattilainen. Yli neljänkymmenen vuoden ajan hän on antanut visuaalisen ilmeen reiluun sataan kirjaan. Kirjojen lisäksi hän on luonut lukuisia messu- ja näyttelykokonaisuuksia kotimaassa ja ulkomailla.