Juankoski on kevyt ja kulkeva komediallinen roadromaani, jossa huumori menee joskus mustan puolelle.

Käytöstä poistettu HKL:n sininen bussi kuljettajineen lähtee viimeiselle toiviomatkalleen, jonka yllättävä reitti on Helsinki - Hämeenlinna - Hämeenkoski - Lahti - Mikkeli - Kuopio - Juankoski. Kyytiin päätyy värikkäitä ihmisiä, joilla kaikilla on omat syynsä haluta toisaalle ja joilla kaikilla on vaalittavanaan suuri salaisuus tai ainakin epämääräinen menneisyys.

Matkan varrella käsitellään painaviakin asioita; uskontoa ja jumalia, valtiota ja vastuuta, mäkihyppyä ja Juice Leskistä sekä ennen kaikkea Suomea ja suomalaisuutta. Käsittely tapahtuu nokkelan dialogin kautta, ilman saarnoja.

Tarinan tärkeimmät henkilöt ovat epäonnistunut kirjailija, punatukkainen kleptomaani, eläköityvä bussikuski, komea kurdi Puotilasta, kuuro gootti, halattu kiduttaja ja tietenkin Asko, joka on taikuri, hullu ja/tai vampyyri. Mukana myös savolaisia poliiseja, moottoripyöräjengi Norsumuurarit ja Ulla-niminen onnikka.

Hämeenlinnalainen kirjailija Kimmo Miettinen (s. 1958) on rokkiraakki ja kirjakonkari. 30 rokpisnesvuoden jälkeen julkaissut kymmenkunta julkaistua kirjaa, joista puolet fiktiota. Rikosta, rokkia ja hokkia. Vinopino on kirjailijan upouusi ja ikioma pienkustantamo. Miettisen muita teoksia ovat julkaisseet ja tulevat julkaisemaan Karisto ja Like.