Supertiede - teema tähdentää tietämyksen saumattomuutta ja integroinnin välttämättömyyttä luotaessa menestyvää ja kriisisietoista yhteiskuntaa.

Kirjassa Supertiede nähdään systeemitieteen pohjalta eri tieteenaloja yhdistävänä keinona kuvaamassa tietoa, metatietoa ja kaiken tietoa eli metametatietoa lähestymässä käsitteitä totuus ja toimivuus. Se on lopulta mentaalinen yhteiskunnan kehittämisen arvostelmien joukko.

”Cybernetics is the super science of interconnectedness”.

Metatieto vastuullisesti suunniteltuna ja analysoituna yhdistää ammatit ja prosessit sekä yritykset palveluineen, kuten myös julkisen sektorin hallintoineen. Syntyvässä käsityksessä valtion tulisi ryhtyä aktiivisen toimijan rooliin, eikä jättäytyä heikkenevän struktuurin varjelijaksi. Kestävä systeemimalli (Viable Model) on parasta, mitä kaikkina aikoina on valtiotason kehitykseen luotu. Se on lähes parasta ”superia”.

Eki Laitila (FT) on kehittänyt kymmenisen vuotta systeemistä metodiikkaa yhteiskunnan parhaaksi IT-alan kokemustaustalta alkaen.

Supertiede on Metayliopiston kirjasarjassa viides kirja. Sarjan nimi vaihtui Vastuullisesta tekoälystä Vastuulliseksi älykkyydeksi.