”Jotkut ovat soittohommiani matkan varrella jotenkin aliarvioineet, halveksineet ja kyselleet, että: ”Vieläkö sä soitat, etkö tee mitään oikeita töitä”. He eivät tajua tämän alan raadollisuutta ja kuinka rankkaa tämä ammattisoittaminen oikeasti on. Saamani taiteilijaeläke on mielestäni kuitenkin jonkinlainen tunnustus työstäni. Vaikka paljon on taivalta ja kilsoja kertynyt viidenkymmenenviiden vuoden aikana, niin intoa työtäni kohtaan vielä riittää ja niin kauan kuin kapulat käsissä pysyvät aion työtäni vielä jatkaa”.
- Vesa Aaltonen


Rumpali Vesa Aaltonen on elämänsä aikana ehtinyt moneen paikkaan. Vaikka Aaltosen nimeä ei välttämättä moni tunnista, hän on rumpusetteineen ollut mukana kuluneen 50 vuoden aikana lähes kaikkialla kotimaisessa populaarimusiikissa. 1960-luvun lopussa Aaltonen perusti legendaksi nousseen progeyhtye Tasavallan Presidentin. Sen jälkeen hän on soittanut lukemattomilla menestyslevyillä Vesa-Matti Loirin Leino-tulkinnoista ja Jean-Pierre Kuselasta jazzrock-klassikoihin. Aaltonen rummuttaa tuhansilla singleillä ja albumilla, 1200 karaokebiisin taustalla ja soittanut valtavan määrän keikkoja sekä ulkomailla Pressan ja muiden kokoonmanojen mukana että Suomessa, Olympiastadionia myöten.

Georg Lindströmin kirjoittamassa elämäkertateoksessa Aaltonen käy läpi uraansa varhaisista rautalankayhtyeistä Tasavallan Presidentin kansainvälisen läpimurron partaalle ja siitä kotimaisen viihdemaailman huipulle. Kirja on hieno ja realistinen läpileikkaus valtakunnan ahkerimman muusikon urasta, joka venyi progesta Danny-show'hun ja Hectorin kiertueesta Pekka Pohjolan orkestereihin, puhumattakaan valtavasta määrästä studiomuusikkona tehtyjä äänitteitä. Toisaalla kansainvälinen ura vei miehen legendaarisen ruotsalaisen rock-yhtye Made in Sweden riveihin ja melkein Abban Australian kiertueelle saakka.