Elolliseen luontoon liittyy tavaton määrä mutkikkaita kemian ilmiöitä. Luonnon oman kemian lisäksi ympärillämme on lukemattomia ihmisen keksimiä kemian tuotteita. Millaista elämä olisi vaikka ilman muoveja, pesuaineita, maaleja, bensiiniä, lääkkeitä? Joutuisimme elämään kuin antiikin aikana, tosin silloinkin osattiin jo valmistaa metalleja ja lasia tekniikoilla, joiden kehittämiseen on tarvittu kemiaa. Ilman kemiaa palaisimme oikeastaan aikaan ennen kivikautta.

Kirja keskittyy kemian teemoihin ja käsitteisiin, joihin törmäämme jokapäiväisessä elämässä. Kemian rooli on merkittävä, kun yritämme löytää ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen ja kehittää uusia teknologioita.

Dosentti Hannu Karttunen on mm. Tieto-Finlandialla, Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla ja Nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllöllä palkittu tietokirjailija.

Ursan Tiedettä kaikille -sarja tarjoaa kattavia ja luotettavia eri tieteenaloja käsitteleviä teoksia. Ne sisältävät ytimekästä, riittävän perusteellista tietoa kaikille tieteestä kiinnostuneille, erityisesti nuorille. Sarjassa on ilmestynyt teokset tähtitieteestä, fysiikasta, matematiikasta, biologiasta ja kemiasta.