Didrichsenin taidemuseon näyttely Elina Brotherus – Vierailija ja siitä tehty näyttelyjulkaisu rinnastavat Brotheruksen uutta tuotantoa ja keskeisiä teemoja pitkän uran varrelta. Museon ainutlaatuisesta ilmapiiristä ammentavassa näyttelyssä ja näyttelyjulkaisussa nähdään ensimmäistä kertaa Brotheruksen Didrichsenillä vuosina 2021–2022 kuvaama valokuvasarja Visitor (Villa Didrichsen).

Visitor (Villa Didrichsen) -sarjan lähtökohtana on ollut Brotheruksen vapaus leikitellä museorakennuksen arkkitehtuurin, interiöörin ja museon taidekokoelman kanssa. Brotherus luo kuviinsa vaihtoehtoisen todellisuuden rakennuksen tunnetun historian rinnalle. Teosten hahmot, vierailijat, herättävät läsnäolollaan tilat henkiin: hahmot käyvät puhelinkeskusteluja, valmistelevat illallista, loikoilevat uima-altaalla ja suunnittelevat taidenäyttelyä.

Elina Brotherus (s. 1972) asuu ja työskentelee Helsingissä ja Avallonissa Ranskassa. Hänen runsas ja kansainvälinen näyttelytoimintansa ulottuu 1990-luvun lopulle, ja Brotherukselle on myönnetty mm. Pro Finlandia -kunniamerkki (2012) sekä ranskalainen Prix Niépce -palkinto (2005).