Didrichsenin taidemuseon näyttelyjulkaisussa Björn Weckström - Ihminen, kone ja koru esitellään monipuolinen otos Weckströmin veistoksia ja koruja 1960-luvulta tähän päivään. Julkaisussa nähdään mm. antiikin Kreikan mytologiasta ammentavia pronssiveistoksia ja meditatiivinen akryyliveistosten kokonaisuus. Didrichsenin taidemuseon näyttelyjulkaisu Björn Weckström - Ihminen, kone ja koru juhlistaa monipuolisen taiteilijan pitkää uraa.

Monipuolinen kuvanveistäjä

Weckström käyttää tuotannossaan eri materiaaleja ennakkoluulottomasti. Hänen teoksissaan antiikin myytit kohtaavat aikamme tieteelliset saavutukset ja fantasiat - avaruuden valloituksen, geenimanipulaation ja koneiden vallankumouksen. 1980- ja 90-lukujen suuret, kiiltävät pronssiveistokset, koneihmiset, ovat kuin näky teknologisen kehityksen siivittämästä tulevaisuudesta.

”Pyrkimykseni on, että veistoksen jokaisessa linjassa olisi jännitystä ja jokainen muoto täydellinen. Jos näin on, säteilee se energiaa tilaan.” - Björn Weckström.

Arvostettu korumuotoilija

Björn Weckström on saanut kansainvälistä arvostusta korumuotoilijana jo 1960-luvulta lähtien. Julkaisussa esitellään 86 korua Weckströmin uran varrelta - mm. kansainvälisen läpimurron tuonut Kukkiva muuri 1960-luvun puolivälistä sekä taiteilijan tunnetuimpiin koruihin lukeutuva ensimmäisessä Tähtien sota -elokuvassa nähty Planetaariset laaksot -kaulakoru.