Viro maailmanvallaksi! esittelee vironsuomalaisen kirjailijan havaintoja Viron valtion ja virolaisen kulttuurin vahvuuksista ja siitä miten pieni maa voi nousta kekseliäisyydellään ja uutteruudellaan suurten joukkoon. Hän löytää myös asioita, joita korjaisi ja joissa ottaisi mallia muualta.

Lämminhenkinen tarinointi Viron lähihistoriasta ja seikkailut virolaisten ystävien kera kiertävät niin virolaisten piparkakkujen, mutterikioskien ja punkkariluolien kautta kapakkavisojen historiaan, virolaisten mallien seuraan kuin neuvostoestetiikan ytimeenkin. Kirjailija osallistuu olutpöhnäiseen kirveenheittoon, pohtii virolaista showpainia, haastattelee inkeriläistä saarnaajaa ja naureskelee M. A. Nummisen Neuvosto-Eestiä koskevalle idealismille.

Ville Hytönen (s.1982) on asunut Tallinnassa, Haapsalussa, Viljandissa ja nyt Pohjois-Viron Harkussa. Hän on entinen kustantaja, entinen kirjakauppias, entinen boheemi ja nykyinen pienen lapsen isä virolaisessa kalastajakylässä. Hytösen edellinen Viro-kirja oli Eesti on my mind.