Pieni kuljeskelukirja sisältää pieniä harjoituksia, joiden avulla luonnon voi kokea jälleen läheiseksi. Kirja rohkaisee unohtamaan hetkeksi huolet ja tanssimaan heinien rytmissä, runot ja unet taskussa kuin aikanaan lapsena. Sillä vaikka meistä on kasvanut isoja, luonnossa saamme yhä leikkiä. Pienen näkeminen onkin ihmeellistä ja suurta.

Kujeilevat, viisaat ja herkät harjoitukset auttavat välittömän luontokokemuksen pariin: minä, vesimittarin ilo ja joen helinä. Ja joen haltian hymy. Lapsuuden luontokokemus voi palata, kun uskaltaa lukea runoa niityn kukalle. Kukan voi yhtäkkiä nähdä yksilönä ja kokea veljeyttä ja sisaruutta sen kanssa.
Kirja pohdiskelee kuljeskelua yhtenä kävelyn muotona. Millaisia vaikutuksia juuri vapaalla kuljeskelulla on mieleen, kieleen ja aisteihin?

Kirja mahtuu mukaan reppuun ja taskuun, mutta yhtä hyvin sen lukeminen tuo luonnon läsnäolevaksi jos luontoon ei arjen keskellä pääse. Kirja voi innostaa myös kirjoittamaan omia luontohavaintoja.

Kirja on nelivärinen ja se sopii monenikäisille. Sitä voi helposti kuljettaa retkillä mukana riippumatta siitä, kulkeeko lähelle vai kauas. Kuvat ovat Emmi Jormalaisen ja harjoitukset Reetta Niemelän.