Soturisukua on moneen kertaan palkitun kirjailija Tapani Baggen henkilökohtaisin teos, jossa hän kääntää katseensa oman sukunsa värikkääseen historiaan.

Keväällä 1710 Savon jalkaväkirykmentin vänrikki Johan Bagge ja hänen aatelinen nuorikkonsa Catharina von Vegesack ovat elämänsä keväässä: he ovat juuri menneet naimisiin ja Catharina odottaa heidän esikoistaan. Ikävä kyllä Johan on Viipurin linnassa, jota Pietari Suuri piirittää ylivoimaisin joukoin, ja Catharina on Rantasalmella kotikartanossaan. Kun Viipuri vallataan, Johan joutuu muiden upseerien tavoin sotavangiksi Siperiaan. Syksyllä kasakat sieppaavat Catharinan orjaksi Venäjälle. Kumpikin yrittää parhaansa mukaan karata, mutta kohtalo ei ole suopea.

Pakoyritystensä lomassa Johan muistelee kirjeissään soturisukunsa menneisyyttä. Mutta onko aatelisuus oikea ihmisarvon mitta? Mitä järkeä on sodassa? Johanin pohdintoja tasapainottaa maanläheinen kohtalotoveri, furiiri Mikko Törrönen, joka lyhyestä varrestaan huolimatta on myös melkoinen sotasankari.

Tässä mukaansatempaavassa historiallisessa romaanissa Tapani Bagge sukeltaa sukunsa kiehtovaan historiaan. Lukija pääsee Baggejen mukana Tukholman Suurtorin mestauslavalle, kuninkaalliselle kosiomatkalle Lontooseen ja Ruotsin suurvaltasotien pyörteisiin - sekä jännittämään, näkevätkö nuoret rakastavaiset Catharina ja Johan enää koskaan toisiaan.