Tiesitkö, että me aikuiset istumme nykyään 9-11 tuntia päivässä? Silloin aineenvaihdunta taantuu lepotilaan, menetämme alaselän asennon hallinnan ja jo parin ensimmäisen tunnin kuluttua rasvoja kaappaavien entsyymin määrä veressä laskee jyrkästi. Samalla tavalla käy insuliinille, joten istumistäyteisen päivän jälkeen kehossa vallitsee esidiabeteksen kaltainen tila.

Jo se, että teet muutaman elvyttävän tai kehittävän mikro­treeniharjoitteen kerran tai pari päivässä, auttaa minimissäänkin ehkäisemään istumisen aineenvaihdunnalliset sekä tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuvat haitat. Voit myös kehittää terveyttäsi, suorituskykyäsi ja kehonkoostumustasi merkittävästi pelkästään mikrotreenien avulla.

Parasta olisi, että voisit toteuttaa mikrotreenit työpäivän eli päivän toimeliaimpien tuntien aikana. Silloin kotiudut töistä energisenä, ryhdikkäänä ja hyväntuulisena - ja vapaa-aikasi voi olla paljon täysipainoisempaa, aktiivisempaa ja onnellisempaa.

Riku Aalto on personal trainingin ja elintapavalmennuksen uranuurtaja Suomessa. Hänen tavoitteenaan on auttaa asiakkaitaan hallitsemaan voimavarojaan paremmin. Aalto on fysioterapeutti, ammattivalmentaja sekä työhyvinvointivalmentaja. Hän on täydentänyt osaamistaan liikuntahallintotutkinnolla sekä ravinto- ja psyykkinen valmentaja koulutuksilla. Riku on kirjoittanut 40 kirjaa liikunnasta, ravitsemuksesta sekä harjoittelusta.