Jazzsaksofonistien kuningas John Coltrane (1926_1967) eteni lyhyeksi jääneellä urallaan Miles Davisin ”korkeakoulusta” omalle tielleen, jonka yhdeksi keskeiseksi etapiksi muodostui A Love Supreme -albumi. Klassikoksi noussut musiikkiteos on Coltranen uran keskeisiin kuuluva kulminaatiopiste, johon kiteytyy Coltranen aiempi muusikkous ja joka avaa tien täysin vapaaseen ilmaisuun. Levy onkin ollut esikuva paitsi myöhemmille saksofonistisukupolville myös muille jazzin ystäville kaikkialla maailmassa.

Musiikkijournalisti ja -kirjailija Ashley Kahn yhdistää kirjassaan tasapainoisella tavalla Coltranen elämäkerralliset tapahtumat teoksen musiikilliseen analyysiin ja sen syntyhetkien kulttuurihistorialliseen kuvaukseen. Aiemmin häneltä on ilmestynyt suomeksi kirja Miles Davisin klassikkoteoksesta Kind of Blue.

Nyt suomeksi julkaistavan kirjan (ISBN: 9789527347799) lisäksi julkaisemme saman kirjan ja suomalaisen jazzin huippuvoimin tuotetun Coltrane-tribuuttilevyn yhdistelmän (ISBN: 9789523810884). Levyllä esiintyvät Mikko Innanen (altto-, baritoni- ja sopraniinosaksofonit), Raoul Björkenheim (kitarat), Juhani Aaltonen (tenorisaksofoni) ja Teemu Mustonen (rummut).

Tribuuttilevyn ideana on tehdä kunniaa Coltranelle ja tässä tapauksessa erityisesti A Love Supreme -teokselle. Tribuuttilevyn muoto ja kesto noudattelee A Love Supreme -albumin muotoa ja kestoa, kuitenkin täysin omaleimaisesti ja omin teemoin toteutettuna.