Meitä ihmisiä yhdistää tarve kertoa tarinoita. Nykyisen informaatiotulvan keskellä aitojen, tunteisiin vetoavien ja mielikuvitusta ruokkivien tarinoiden merkitys korostuu entisestään. Hyvä tarina opettaa, viihdyttää, antaa ajattelemisen aihetta ja tuottaa iloa keksijälleen.

Lapsi omaksuu kertomisen perusteet jo varhain, kun hänelle kerrotaan tai luetaan tarinoita. Kyky ymmärtää ja keksiä kertomuksia kehittyy leikkiessä ja syvenee luku- ja kirjoitustaidon avulla. Varhaiskasvatuksessa ja koulussa kertomistaitoja voi edistää rohkaisemalla lasta omien tarinoiden kehittelyyn.

Sanastajan tarinamatkaopas sanojen metsästäjille on kokeneiden kirjoittamisen, sanataideohjauksen ja pedagogiikan ammattilaisten Pirkko Ilmasen, Markku Karpion, Riika Kotka ja Päivi Lukkarila kirjoittama ja Minna Mäkipään kuvittama, kaikille tarinankerronnasta kiinnostuneille suunnattu teos. Se sisältää runsaasti kirjoitusharjoituksia ja sopii peruskouluikäisten ”sanastajien” oppimateriaaliksi mutta myös varttuneille harrastajakirjoittajille ja heidän ohjaajilleen.

Pirkko Ilmanen ja Riika Kotka olivat mukana laatimassa vuonna 2019 ilmestynyttä Runomatkaopasta yhdessä kirjailijoiden Elina Pulli ja Johanna Venho kanssa.