Keitto höyryää, tuoksut valtaavat keittiön. On keskiviikko. Meillä syödään kerran viikossa keittoa. Viisaat keittovalinnat tarjoaa ekologisemman ja eettisemmän keiton vuoden jokaiselle viikolle satokauden aineksista.

Keittokirja tarjoaa valinnanvaraa kasvissyöjille ja sekasyöjille, luomua ja lähiruokaa. Ihan minulle tärkeistä
eettisistä ja ekologisista – siis vastuullisista ja viisaista raaka-aineista.

Haluaisin olla järkevä kuluttaja, vaikka ilmastonmuutos painostaa ja vaatimukset ahdistavat. Annan kuitenkin sipulin kirvellä silmiä ja keiton kiehua rauhassa. Pienillä valinnoilla lautaselle otan askelia kohti vastuullisempaa syömistä.

Viisaat keittovalinnat tarjoaa ohjeita, joissa vaihdan naudanlihan ekologisempaan peuraan, sipulin ja herneet luomuun ja lähiruokaan sekä kerman kaurakermaksi. Yksi kasvispäivä lisää viikkoon, niin otankin jo melkoisen harppauksen ilmastoystävällisempään suuntaan.