Kuinka johtaa uteliaasti ja uutta luovasti monimutkaisessa ja jatkuvan muutoksen täyttämässä maailmassa? Millä tavalla hyödyntää työelämän uutta supervoimaa oman työn ja tiimin kehittämisessä? Entä miksi uusi työelämä edellyttää yhä uteliaamman asenteen valitsemista?

Tämä teos on tutkimustietoon perustuva ja inspiroiva opas uteliaisuuteen organisaatioiden arjessa. Se avaa näkemään uteliaisuuden moninaiset ja hyödyntämättömät mahdollisuudet erityisesti ja johtamisen ja muutoksen näkökulmista. Kirjassa esitellään myös lukuisten organisaatioiden johtajien suulla keinot ja käytännöt voittavan uteliaisuuskulttuurin rakentamiseksi.

Opit uteliaisuuden keskeiset periaatteet ja niiden soveltamisen hyödyt.
Saat työkaluja ja inspiraatiota sellaisen työyhteisön luomiseen, joka on utelias valinnoissaan ja menestyvä toiminnassaan. Inspiroidut näkemään itsesi, työsi ja arkesi uusin silmin.

Ja ennen kaikkea, saat keinot, ideat ja herkkyyden sellaisen asenteen toteuttamiseen, jonka avulla rakennat henkilökohtaisesta uteliaisuudesta koko organisaation ylivoimatekijän.

Filosofian maisteri Mertzi Bergmanilla on yli 20 vuoden kokemus organisaatioiden ja johtamisen kehittämisestä sekä uteliaiden toimintamallien hyödyntämisestä. Hän koulutukseltaan myös ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja coach, joka missiona on elinikäinen uteliaisuus. Hänen aiemmat teoksensa ovat käsitelleet luovaa ajattelua ja inspiroitumista.