Antti Vahtera on Suomen tunnetuimpia keittiömestareita. Hän on yksi niistä julkisuuteen murtautuneista chefeistä, jotka 1990-luvulla tekivät kokkaamisesta muotiammatin, ravintolasyömisestä trendikästä ja tuulettivat suomalaista keittiötä kansainvälisin trendein. Tv-hitit Kokkisota, Huomenta Suomen keittiö ja Ruokala olivat suunnannäyttäjiä.

Kuudella vuosikymmenellä sadoissa keittiöissä uurastanut Vahtera on urallaan nähnyt ruokamuotien tulevan ja menevän, ravintolakulttuurin muuttuvan ja viinikulttuurin syntyvän Suomeen. Hänen lähipiiriinsä kuuluvat muut huippukokit, hän on tutustunut jokseenkin kaikkiin alan kansansuosikkeihin alkaen Eero Mäkelästä, Kati Napasta ja Jaakko Kolmosesta, päätyen nykyään usein työparina hääräävään Petteri Luotoon, tai Michelin -tähditettyyn Pekka Terävään.

Kirjassa käydään Antti Vahteran uran vaiheiden myötä läpi kiinnostavia, hauskoja ja joskus surkuhupaisiakin sattumuksia suomalaisessa ravintolamaailmassa ja kuvaillaan laajasti alan muutosta. Aikajana vuosista, jolloin maassa oli vain yksi pizzeria nykyiseen eri kulttuurien keittiöitä ja työtapoja sekoittavaan ilotulitukseen on pitkä ja monipolvinen.

Antti Vahtera

• s. 1960
• keittiömestari ja yrittäjä
• ruokakirjailija ja tv-esiintyjä
• Suomen edustaja Bocus d Or -kilpailussa 1995
• 15 ruokakirjaa
• Suomen ensimmäisen internetin ruokaportaalin Ruokala.comin perustajaosakas
• Tv -ohjelma Kokkisodan esiintyjä
• MTV3:n Huomenta Suomen, Ruokalan ja Makuja -ohjelmien kokki
• aloitti uransa Marina Palacen keittiössä 1970-luvulla
• toimi Suomen suurlähetystön kokkina Moskovassa
• ollut Arctian konsultoivana keittiömestarina
• nosti hotelli Julian ravintolan valtakunnallisesti tunnustetuksi
• perusti Turkuun ravintola Roccan vuonna 2001

Markku Heikkilä on toimittaja, radiojuontaja ja suosittu esiintyjä. Kirjailijana Heikkilä on julkaissut yhteensä viitisenkymmentä teosta, muun muassa suuren suosion saavuttaneen elämäkertateoksen Ike - Unohtumaton Ilkka Kanerva. Kirjoittajana Heikkilän ominaisuuksiin kuuluu sujuvakynäisyys ja huumorin viljeleminen, milloin peitellymmin, milloin avoimemmin nauruhermoja kutitellen.