Yli 1000-sivuinen nelivärinen suurteos on häikäisevän visuaalinen ja sisältää runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia!

Toinen maailmansota veti Suomen mukaansa kolmasti. Teos antaa laajan kokonaiskuvan talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta. Lukija pääsee juoksuhautoihin, kotirintamalle ja suurvaltapolitiikan keskelle. Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen vuonna 1939 aloitti 105 päivää raivonneen talvisodan. Jokaisena päivänä rintamilla taisteltiin elämästä ja kuolemasta ylivoimaista
vihollista vastaan.

Kesällä 1941 Suomi lähti jatkosotaan Saksan rinnalla.
Hyökkäysvaihe vei miehet aina Itä-Karjalaan asti, mutta sota päättyi talvisodan tavoin kiivaisiin torjuntataisteluihin. Syksyllä 1944 alkaneessa Lapin sodassa aseet käännettiin entisiä aseveljiä, saksalaisia vastaan. Neuvostoliiton uhatessa Suomea miehityksellä oli maailman parhaiden sotilaiden otettava toisistaan mittaa.

Suomi toisessa maailmansodassa etenee kronologisesti. Tiiviit yleiskatsaukset ja niihin liittyvät aikajanat antavat kokonaiskuvan. Sotatapahtumiin keskittyvillä
aukeamilla rintamatapahtumista kerrotaan yksityiskohtaisemmin, ja mukana on autenttisia taistelukuvauksia. Runsas kuvitus kertoo, millaista sota oli etulinjassa ja kotirintamalla.

Ilkka Enkenberg on Maailman Historia -lehden toimittaja, joka kirjoittaa säännöllisesti Suomen historiasta.