Teoksessa esitellään ainutlaatuisen perusteellisesti 75 Suomessa esiintyvää syötävää luonnonkasvilajia, joista miltei kaikki ovat luonnossa yleisiä. Muutama laji on Suomessa puutarhakarkulaisina. Lajit on valittu siten, että niillä on:
1) kansainvälisesti pitkä käyttöhistoria, tuhansia, tai ainakin satoja vuosia;
2) laaja levinneisyys, koska useimmat ovat kulkeutuneet ihmisten mukana eri puolille maapalloa sekä
3) kokeellista tutkimusta, jonka mukaan ne ovat oikealla tavalla nautittuina edistävät
terveyttä ja pitkää ikää.

Teokseen liittyvät tekijän ottamat selkeät valokuvat helpottamaan lajien tunnistusta ja hyötykäyttöä. Teoksessa on jokaisesta lajista uusimmista tutkimuksista (2016-2021) tiivistettyä tietoa, jota ei ole saatavissa mistään muualta.