Muikku-kirja kirja kertoo monipuolisesti puhtaiden
suomalaisten järvivesien herkusta, hopeakylkisestä muikusta. Kirjassa käydään läpi muikun historiaa ja sen terveysvaikutuksia sekä opitaan käsittelemään muikkua.

Esimerkiksi muikun fileointi antaa muikun valmistukseen aivan uusia mahdollisuuksia. Kirjan pääpaino on muikun monipuolisessa käytössä. Lukija pääsee nauttimaan eri alueiden perinneherkuista ja useista tähän päivään tuunatuista resepteistä. Kirja paljastaa parhaat
vinkit mm. kalakukon tekemiseen ja muikun säilömiseen. Muikku sukeltaa myös kansainvälisen keittiön tunnelmaan ja luvassa on mm. maukas muikku boquerones, muikkuja korealaisella twistillä ja georgialaisella adjika-kastikkeella maustettuna.

Kirjan kirjoittajat Pia Behm ja Lasse Pulkkinen asuvat Saimaan saaristossa Pihlajaveden rannalla ja ovat tehneet aikaisemmin kolme Saimaa-aiheista kirjaa, joissa myös ruoka on ollut suuressa roolissa. Tämän kirjan myötä tekijät haluavat nostaa kotimaisen muikun arvostusta ja lisätä terveellisen ja herkullisen kalan käyttöä suomalaisten arki- ja juhlapöydissä.