Leikkuulauta, veitsi ja pannu. Napse, suhina ja tirinä. Muutama minuutti ja huumaava höyry nousee liedeltä. Oliiviöljyä. Pala kaalia, kourallinen pinaattia, kevätsipulia ja nuudelia, tavallisia tai mukanuudeleita, kesäkurpitsasta suikaloituja. Sitten sieniä, napakoita, nättejä siitakkeita.

Ruoanlaitto kiireisenä arki-iltapäivänäkin voi parhaimmillaan olla lähes meditatiivinen kokemus. Kaikki aistit täyttävä ja muistijäljen jättävä seisahtuminen. Nopeimmillaan vain vartin mittainen tekemiseen keskittyminen, jossa iso osa nautintoa on lopputuloksen lisäksi siihen johtanut matka. Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin.

Keveämmät kattilat - uudet inspiroivat ideat -kirjan reilut 100 reseptiä jatkavat ensimmäisen Keveämmät kattilat -kirjan maistuvaa ja makua täynnä olevaa kevyttä linjaa erilaisten kalaa, kanaa ja kasviksia yhdistelevien reseptien kanssa.
Keksejä, kakkuja, lettuja ja jäätelöä. Kirjan Leivotaan yhdessä -osio tarjoaa monta helppoa ohjetta koko perheen hiilarittomiin herkkuhetkiin.