Ruokatoimittajien vuoden 2019 ruokakirjaksi valitsema Peruna tulee taas saataville nyt entistä laajempana!

Kirja perunasta on kattava yleisteos, joka toteutetaan suuren suosion saaneen MUNA-kirjan tavoin runsaana tietopakettina. Pääasiassa ovat perunareseptit, ja lisänä kerrotaan suomalaisen perunan tarinaa. Mukana on tarinoita viljelijöiltä, lajikkeiden erot, ravintoaineet, säilytys, oma pottumaa, jne.

Reseptiikka on tehty tähän päivään. Mukana on mielenkiintoisia uusia tapoja kypsentää perunaa ja käyttää sitä arkisessa ja juhlaruoanlaitossa. Mukana ovat vahvasti perunavalmisteet (pakasteet), joita suomalaiset käyttävät paljon. Reseptiikassa on mukana perinteisiä perunaohjeita, mutta myös uusia hauskasti ideoituja tapoja käyttää perunaa. mm. Perunapizza, Patatas bravas, Jämämuusista tehdyt vohvelit, Espanjalainen tortilla, jne..

Kirjassa on runsas kuvitusosuus, paljon kuvia perunoista ja aitoa perunapelto meininkiä. Perunan matka siemenperunasta, istutuksesta aina perunan
nostoon asti.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki on kirjoittanut ruoasta jo 15 vuotta