Puuro on in! Eikä vain tuiki tuttuna kaura-maito-voisilmä -triona.

Kekseliäälle kotikokille puuro - oli se sitten kaurasta, ohrasta, riisistä tai muusta jyvästä - on kangas, jonka päälle maalailla mielikuvituksellisia makuyhdistelmiä samalla tavoin kuin pastan tai perunan kanssa.

Puurokirja opastaa kokeilemaan puuroja suolaisina versioina ja esittelee maukkaita ja helppotekoisia puuroreseptejä, joiden makumaailmat risteilevät Aasiasta Amerikkaan. Tietysti mukana on myös superherkullisia makeita puuroja.

Puuro mielletään läntisellä pallonpuoliskolla edelleen makeaksi aamun aloittajaksi, mutta yhtä hyvin puuro toimii lounaana tai jopa kevyenä illallisena. Ajatus ei ole vallankumouksellinen, vaan oikeastaan ikivanha: puuro eri muodoissaan oli entisinä aikoina ruokavalion vankka perusta satojen ellei jopa tuhansien vuosien ajan.