Ruokatorstain uudet jouluherkut esittelee noin sata joulureseptiä, jotka tuovat vaihtelua ja uusia makuja keskitalven perinteiseen juhlaan. Kirjassa joulutunnelmointi alkaa pikkujouluista, jatkuu leivonnaisten
valmistamisella ja huipentuu aaton ateriaan, jolloin herkutellaan esimerkiksi paahdetulla myskikurpitsalla ja portviinissä hautuneella karitsalla. Mukana ovat vinkit myös uudenvuodenjuhlien tarjoiluun sekä joulun ruokahävikin
vähentämiseen.

Kirjan reseptit ovat moneen kertaan testattuja, sillä ne ovat ilmestyneet aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet suurteos Ruokatorstai ja sen jatko-osat Ruokatorstain kesä, Ruokatorstain joulu, Ruokatorstai leipoo, Ruokatorstai matkustaa, Ruokatorstai kaukomailla, Kasvisruokatorstai ja Ruokatorstain helpot ja hyvät.