Mitä täällä pitää tehdä tullakseen nähdyksi, kuulluksi? Kokeillaan kirjoittamista; valitaan vastaanottajat ja kerrotaan mitä kuuluu. Aloitetaan.

Kuuleminen on kuvaus siitä, kuinka verrattain tavallinen, hyvinvoiva, keskiluokkainen ihminen meuhkaa, tunnustaa, järkeilee ja maanittelee ollakseen... jotain. Oma erityinen itsensä, joka ansaitsee sen osan, jonka itselleen kuvittelee, ehkä myös hieman rahaa. Kirjoitusten vastaanottajat - kuten rakastettu, isä, velkoja ynnä tuntematon - saavat osansa kertojan kaipuusta, halusta ja ITE-taiteesta. Kohtuuttomuuksilta ei vältytä. Jokin todellista maailmaa muistuttavakin muistuttaa olemassaolostaan, ottaa se sitten speed datingin, käsikirjoitustyöpajan tai ihan vaan komeron ilmiasun.

Marjo Niemen kerronta on ylivertaista. Silkka ihmisenä oleminen on kummallista, ja Kuuleminen tuo sen esiin tavoilla, jotka sattuvat, vaikka valoisa nauru on koko ajan kirpoamassa.

Marjo niemi (s. 1978) on helsinkiläinen kirjailija ja dramaturgi. Hän valmistui vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta ja samana vuonna ilmestyi Teoksesta esikoisteos Juostu maa, joka sai Tiiliskivi-palkinnon. Toinen romaani Miten niin valo oli Runeberg-palkintoehdokkaana vuonna 2008. Kolmas romaani Ihmissyöjän ystävyys (Teos, 2012) on hurja tutkielma syyllisyydestä ja eurooppalaisten historiasta. Vuonna 2017 ilmestynyt Kaikkien menetysten äiti voitti Runeberg-palkinnon.