Suomalaisperhe muuttaa 1980-luvulla New Yorkiin isän työn takia. Viisihenkinen perhe asettuu omakotitalolähiöön, ja siitä tulee koti. Tästä alkavat kertojan, perheen keskimmäisen lapsen Onnin muistot.

Aika New Yorkissa katkeaa äkilliseen muuttoon takaisin Helsinkiin, jossa lapsuus taittuu nuoruudeksi uuden parhaan ystävän Josen rinnalla. Näin alkaa Onnin 2010-luvulle asti kantava kasvukertomus. Sen mukana kulkevat äidin, pikkuveljen ja isosiskon omat kipupisteet ja toisaalla vuosikymmenten
mittainen ystävyys Josen kanssa, jaettu ulkopuolisuus, yhteiset sydänsurut, mutta myös kilpailu, kunnianhimo ja etäisyys.

Kaikkea tätä Onni yrittää koostaa eheäksi tarinaksi. Onnen ja onnettomuuden hetket muokkautuvat jälkikäteen: mitä muistetaan, mitä perheenjäsenet tai ystävät muistavat toisin? Onnin ulkopuolisuus näyttäytyy kerta toisensa jälkeen erillisyytenä, pakenemisena, kodittomuutena.
Mikko Viljasen neljäs romaani Onni on kaunis teos kasvamisesta,
perheestä ja muistista. Romaani on kuin valokuva-albumi, jossa kohtaukset, spekulaatiot, impressiot ja elämän jäämistö muodostavat kollaasin, yhden elämän toden kuvauksen.