Mustasukkaisuutta lähestytään tässä kirjassa kognitiivisen psykologian, kehityspsykologian ja evoluutiopsykologian viitekehyksistä.

Kirja rakentuu siten, että kirjan alkupuoli käsittelee rakkautta ja kiintymyssuhteen vaikutusta parisuhteen laatuun, mustasukkaisiin ajatuksiin liittyvää murehtimista, läheisriippuvuutta sekä näiden hoitoa. Kirjan keskellä on harjoituksia mustasukkaisuuden ja vihan hallintaan. Kirjan lopussa käsitellään mustasukkaisuuden synkempää puolta, väkivallan erilaisia muotoja ja persoonallisuuden piirteitä, joihin liittyy kohonnut väkivallan riski.

Kirja auttaa sinua tunnistamaan, milloin mustasukkaisuus on harmiton osa tunne-elämää ja milloin varoituskellojen tulisi soida. Kirjan luettuasi ymmärrät paremmin mustasukkaisuuden ilmenemismuotojen moninaisuutta, tunnistat paremmin tilanteet, joissa mustasukkaisuutta kannattaa hoitaa sekä tilanteet, joissa mustasukkaisuus on vain ongelmien jäävuoren huippu. Tuolloin mustasukkaisuuden hoitoa tärkeämpää on turvaan hakeutuminen.

Kirja on suunnattu lukijoille, jotka kärsivät liiallisesta mustasukkaisuudesta tai kumppanin oikeuttamattomasta mustasukkaisuudesta. Kirja soveltuu myös terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisille, joiden asiakkaat kokevat parisuhteessaan mustasukkaisuutta, kontrollointia ja väkivallan uhkaa.