Mukaansatempaava jännitysromaani siepatun naisen mysteeristä. Uskottavaa rikostutkintaa ja poliisien oman elämän tapahtumia yhdistävä Kristiina Elo -sarja on kiehtonut lukijoita jo yli vuosikymmenen.


Nainen herää vieraassa paikassa pimeässä. Alkusäikähdyksen jälkeen hän on varma, että kyse on leikistä, jossa hänen pitää löytää avain päästäkseen ulos. Aivan kuten leikissä vuotta aiemmin. Nainen alkaa kontata pimeässä ympäriinsä. Asiaa vaikeuttaa toiseen jalkaan sidottu naru, joka rajoittaa liikkumisen tietylle alueelle. Onneksi hänelle on jätetty vettä käden ulottuville.

Nainen yrittää ymmärtää, mitä tapahtui ja miksi joku halusi siepata hänet, mutta edellisen illan tapahtumat eivät täysin palaa mieleen. Siitä hän on melko varma, ettei ole suututtanut ketään.

Viha hänessä kasvaa, ja lopulta hän haluaa kostaa liian pitkälle menneen leikin sille, joka hänet sieppasi. Hän ei vain aavista, että pahin ei ole vielä tapahtunut.

Rikosylikonstaapeli Kristiina Elo ei jaksa alkuun keskittyä naisen katoamiseen, koska huoli omasta terveydestä nousee päällimmäiseksi. Huoli uhkaa viedä voimat kokonaan.


Pimeän avain on neljästoista osa hollolalaisen Eija Piekkarin suosittua Kristiina Elo -dekkarisarjaa.