Anneli Kanto kertoo uutuusteoksestaan: ”Olen valmistellut tätä kirjaa viisi vuotta, vähä vähältä, erittäin hitaasti, sillä kirjoittamisen ajatteleminen ei käy nopeasti. Aloitin 2015 blogin saadakseni tilan kirjoittamisen pohtimiselle ja voidakseni keskustella lukijoiden ja muiden kirjoittajien kanssa. Blogin kommenteista sain hyviä havaintoja täydentämään omia kokemuksiani.

Kirjoittamassa ei neuvo novellin tai draaman rakennekuvioita eikä sisällä kirjoitusharjoituksia. Sellaisia erinomaisia kirjoja on jo olemassa. Tämä kirja kertoo kirjoittamisen prosessista, tunnistettavista kirjoittamisen vaiheista ja solmukohdista. Mitä tapahtuu ensimmäisen ja toisen version välillä? Valitsenko minäkertojan vai kaikkitietävän? Miksi lykkään kirjoittamista?
Kirjasta hyötyvät erityisesti romaania valmistelevat kirjoittajat. Koska olen historiallisten romaanien kirjoittaja, mukana on taustatyötä käsittelevä osio. Olen käsitellyt myös kirjailijantyön konkreettisia puolia kuten rahaa ja työssä jaksamista.

Kirjoittamassa on kirjoitettu heimolleni, kaikille teille, jotka kirjoittavat tosissaan, jotka eivät voi olla kirjoittamatta.”

Anneli Kanto on monien lajityyppien kirjailija Tampereelta. Hän on kirjoittanut historiallisia romaaneja, lastenkirjoja ja kuvakirjoja, näytelmiä ja televisiokäsikirjoituksia. Hänen kirjojaan on myös dramatisoitu paljon.
Kanto on opettanut draaman ja proosan luovaa kirjoittamista ja toiminut television script editorina. Hänet on palkittu useasti sekä aikuisille että lapsille suunnatuista kirjoistaan ja televisiokäsikirjoituksistaan.