Onpa tylsä päivä! Mäyrää ei huvita tehdä yhtään mitään. Edes ystävien vierailu ja heidän monet leikkiehdotuksensa eivät paranna ankeaa tunnelmaa, ja kohta koko porukalla on supermälsää! Kunnes... paikalle tupsahtaa hiiri, joka näyttää silmälappunsa kanssa aivan merirosvoprinsessalta. Hiiriprinsessa tarvitsee miehistön ja laivan ja... yhtäkkiä huima seikkailu on valmis alkamaan!

Kaikkien pienten mulla-ei-oo-mitään-tekemistä-mököttäjien kuvakirja muistuttaa, kuinka ikävystyminen voi muuttua leikiksi ja hauskanpidoksi - ripauksella mielikuvitusta ja luovuutta.

Moritz Petz alias Udo Weigelt syntyi Hampurissa. Opinnot suoritettuaan hän matkusteli ja teki monenlaisia töitä ennen kuin palasi opiskelemaan historiaa ja saksan kieltä. Nykyään kirjailija asuu Bodenjärven rannalla.

Amélie Jackowski syntyi Toulonin kaupungissa Ranskassa. Hän opiskeli taideteollisuuskoulussa Strasbourgissa ja Aix-en-Provencen yliopistossa. Kuvittaja asuu ja työskentelee nykyisin Marseillessa, ja hänellä on kaksi lasta.