Tämä herkullinen kattaus tarjoaa helposti lähestyttäviä ja luovuutta ruokkivia ideoita. Runsaan oppaan 50 erilaista vinkkiä innostavat taiteen tekemiseen. Useimpiin tehtäviin materiaalit löytyvät kotoa. Lapsen omat ratkaisut ja oivallukset ovat pääasia. Hauskuus on tärkeää!

Miltä kuulostaisi luoda tunnevärimittari, rakentaa muropakettitalo tai keksiä oma löytöeläin? Entä houkuttaisiko mukillinen valoa, hassunassu tai yllätyksiä sisäänsä kätkevä neulegraffiti? Kierrätysmateriaalit pääsevät käyttöön, ja välillä luodaan uutta kaverin kanssa. Taidetta tekemällä lapsi pääse tutustumaan myös itseensä.

Kirja sopii niin lapsiryhmille kuin koteihin, ja siitä lapsi ja aikuinen löytävät myös innostavaa yhteistä tekemistä. Ideoita on testattu päiväkodissa ja kuvataidekoulussa.

Petra Heikkilä on tamperelainen kuvataiteilija, kuvataideopettaja, lastenkirjailija ja kolmen lapsen äiti. Taiteen tekemisen lisäksi hän työskentelee myös kuvataideopettajana Kuvataide- ja käsityökoulu Emilissä Valkeakoskella. Lastenkirjailijan uraa Heikkilällä on takanaan jo yli parikymmentä vuotta.