Koirakamut-kirjojen Hugo, Lulu ja Kingi ovat karvaiset kaverukset, jotka käyvät samaa koirapäiväkotia. Vaikka he ovat keskenään erilaisia - yksi on uskollinen kultainennoutaja, toinen Instagram­-julkkis ja kolmas innokas pentu - on jokainen heistä todella kiltti koira. He kävelevät kauniisti samaa tahtia, eivät turhia hauku ja noudattavat sääntöjä jopa puistoreissuilla. Mutta pitääkö kilttien koirien olla aina niin kilttejä?

Koirakamut ja täystuho ­-kirjassa koirapuistoon ilmes­ tyy uusi koira. Ranskanbulldoggi Napoleon ei ole ollen­kaan kiltti, mutta vaikuttaa nauttivan hurjasta elämästään. Hugo, Lulu ja Kingi ottavat uudesta tuttavastaan mallia ja päätyvät kukin tekemään koiruuksia kotonaan. Napoleonin seurassa asiat kuitenkin riistäytyvät tassuista: pian ennen niin kiltit koirat pakenevat kaulapannoistaan, hyökkää­vät leipomoihin ja taistelevat jopa Hugon arkkivihollista, robotti­imuria, vastaan!

Teoilla on kuitenkin seurauksensa. Voivatko Hugo, Lu­lu ja Kingi korjata tekemänsä tuhon ja saada anteeksi omis­tajiltaan? Pystyvätkö he auttamaan Napoleonia korjaamaan tapansa? Ja mikä tärkeintä: vieläkö he joskus saavat vinku­pallon käpäliinsä?

David Sidorov ja Rachel Wenitsky ovat kokeneita komedian asiantuntijoita ja New Yorkissa asuva aviopari. Sidorov on toiminut niin käsikirjoittajana kuin ohjaajana ja työskennellyt useiden komediasarjojen parissa. Wenitsky on komediakirjoittaja ja näyttelijä, joka on käsikirjoittanut muun muassa ohjelmiin The Tonight Show Starring Jimmy Fallon ja Saturday Night Live.

Tor Freeman on kotoisin Lontoosta. Hän opiskeli kuvittamista Kingstonin yliopistossa ja on kirjoittanut ja kuvittanut monia lastenkirjoja. Hänen töitään on julkaistu lehdissä ja hän on opettanut taidetta eri ikäisille oppilaille.