Ihanat nallet joulutunnelmissa

Joulu lähestyy, mutta joulurauha on uhattuna. Tauno ja Nelli kadottavat adventtikalenterin luukusta karanneen kyyhkysen ja alkavat nahistella turhista. Löytyykö rauha lopulta, ja pääseekö Hämärätonttu Harmaanuttu ansaittuun joulunviettoon?

Tauno ja Nelli -sarjan neljännessä kirjassa Alma Akilina saa äidiltä partiolaisten joulukalenterin. Joka aamu hän avaa yhden luukun. Ulos tulee makeisia, manteleita ja musiikkia; maukuvia kissoja ja kiisselikulhoja; karamellikeppejä ja keramiikkakippoja. Taiteilija Picasso on maalannut Ranskassa rauhankyyhkyn, joka lentelee kirjan sivuilla. Navetassa lehmät syövät Arttu Ilmari Virtasen keksimää, Nobelin rauhanpalkinnon arvoista rehua. Suomi toipuu sodasta, eletään rauhan aikaa. Taunon ja Nellin kanssa nykypäivän lapsi tutustuu iso- ja isoisovanhempiensa lapsuuteen 1940-luvun lopun Suomessa.


Seija Helander on kirjoittanut lapsille ja aikuisille. Hänen tuotantoonsa kuuluvat mm. romaanit Mangopuun alla ja Pohjan akka. Anne Stolt on kuvittanut Taunon ja Nellin ohella mm. Tittamari Marttisen Lasten matkaoppaat Eurooppaan ja Suomeen. Tauno ja Nelli joulurauhaa etsimässä on tekijäkaksikon neljäs evakkonalleista kertova kirja.