Säihkettä ensimmäisessä kotimaisessa musikaalikirjassa!


Musikaalit keräävät bussilasteittain yleisöä teattereihin. Musikaalit ovat Suomessa entistä loisteliaampia ja tasoltaan kansainvälisempiä - eikä vain Helsingissä vaan myös muissa kaupungeissa.

Kirjassa käydään läpi sykähdyttäviä musikaalimuistoja 1950-luvulta aina suomalaisten asenteita ja sydämiä koskettaneisiin nykymusikaaleihin saakka: Billy Elliot, Kinky Boots, Pieni merenneito... Mukana on muistoja maailman näyttämöiltä, mutta pääpaino on suomalaisissa teattereissa, omissa tähtihetkissämme.


Pieni musikaalikirja koostuu iloisista tarinoista, teatterijuoruista, ennätyksistä ja ihmeistä, kummallisuuksista ja kuriositeeteista. Samalla tavataan unohtumattomia tähtiä Liisa Tuomesta Emmi Jurkkaan, Laila Kinnusesta Arja Korisevaan, Leo Lähteenmäestä Ismo Kallioon. Mukana on musikaalien värikästä kulttuurihistoriaa: musikaalit ovat mm. synnyttäneet mielenosoituksia ja pelastaneet teattereita perikadolta. Ja glamouria rakastettiin jo 1950-luvulla, kun My fair ladyn suomalaiseen ensi-iltaan lennätettiin tuoreita orvokkeja Nizzasta - keskellä talvea.

Elämä on ihanaa! Pieni musikaalikirja on ensimmäinen kotimainen musikaalikirja, ei perinteinen historiateos, vaan hilpeiden muistojen ja tarinoiden kokoelma.


Ismo Loivamaa on tietokirjailija ja toimittaja, joka on tehnyt suuren määrän kirjoja teatterista, iskelmämusiikista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Viimeksi on ilmestynyt yhdessä Pirkko Vekkelin kanssa kirjoitettu Kun aika on - Seija Simolan tarina (Avain 2019).