Kaikkia pelottaa joskus - niin myös ihan tavallista Valoa, joka asuu ihan tavallisen äitinsä kanssa. Valoa alkaa arveluttaa, kun ilta pimenee.

Oma huone tuntuu lähes vieraalta varjojen maailmalta. Hämärässä mielikuvitus pääsee valloilleen ja iltasadun möröt valtaavat mielen.

Tässä kirjassa Valo ja äiti pohtivat keinoja pimeän pelon voittamiseksi. Onko pimeä sittenkään niin karmaisevaa? Valo ja yön pimeä tuo turvaa hämärtyviin iltoihin ja rohkaisee lasta kohtaamaan omia mörköjä.

Satuun eläytymällä lapsi tulee vahvistaneeksi omia tunnetaitojaan samaistumisen ja mielikuvituksen turvin. Käsittelemällä vaikeita ja pelottavia asioita yhdessä aikuisen kanssa esimerkiksi asiaa pohtivan kirjan avulla lapsi saa kohdata tunteensa turvallisessa ympäristössä. Peloista puhuminen yhdessä aikuisen kanssa helpottaa asian käsittelyä jo silloin, kun lapsi ei itse välttämättä vielä osaa ilmaista kaikkia tunteitaan tai ei tahdo puhua niistä.

Jade Haapasalo on kääntäjä ja kirjailija. Hänen rakkautensa tarinoihin syttyi jo pienenä, kun hän haali sylin täydeltä opuksia ja c-kasetteja kirjastosta.

Martin Bonke on graafinen suunnittelija ja eläinrakas kuvittaja, jonka innostus kuvataiteisiin syttyi koulupoikana hänen kotimaassaan Hollannissa lintuja piirtämällä. Toistakymmentä vuotta kirjojen parissa työskennellyt Martin nauttii erityisesti eläinten ja populaarikulttuurin teemojen käsittelemisestä grafiikan keinoin.